perjantai 22. syyskuuta 2017

Merkintöjä

16.9.2017 Lauantai

Havahduin aamulla jo viiden aikoihin. Oli kova sumu ja sateli vettä kun seitsemän jälkeen läksin tänne Unimäkeen. Uunia ja hellaa lämmitellessäni sade lakkasi ja sain pihallakin tehdyksi mitä olin tälle pvlle suunnitellut. Eli eipä paljon mitään kun en edes ydinfuusion toimintaperiaatteesta kaavaa osaa kirjoittaa, pommin kuvaa piirtää saatika että poliittisille päättäjille konsultiksi kelpaisin.

Hesarin "harmittomasta myrkystä" laadittu kolumni oli saanut melkoisen rimpsun kommentteja jälkeensä. Taisi jo aamulla liki 200 sivaltajaa ollut liikkeellä joista toimittaja enimmäkseen korvilleen sai. Oma kommenttini oli sijalla 187. Euromeppi Heidi Hautalalta oli Mielipidesivulla myös vastine Jukka Ruukille olihan hän maininnut Hautalan pissaamisenkin purkkiin onnettomassa kirjoituksessaan.

Kommenttiosastoihin laitetut mielipiteet ovat muuten yhtä tyhjän kanssa. Niitä käsitellään jonkinlaisena journalismin ikävänä sivutuotteena, puhahduskulttuurina, ja pitkältihän ne sellaisia ovatkin. Kiusallisimpia ovat Ylen Areenalta seurattavat, radio-ohjelmien perässä olevat "keskustelu"rimpsut joissa ei ole hajuakaan keskustelusta. Niiden äärellä viimeistään ajattelee, että perseestä koko netti on.

17.9.2017 Sunnuntai

Tälle pvlle puolukoita sankollinen ja yksi timpurointijuttu. Syksyisen harmaata, sumusadetta ja täyspilveä.
18.9.2017 Maanantai

Aina vain sataa. Olin iltapvllä jo täällä Knissa. Halakoja toin Unimäestä kärryllisen. Lähtiessä rapsin kaikki ruohosipulitupsut sankoon. Laitan ne pieniksi lipsittyinä rasioihin ja panen pakastimeen. Osan survon kurkkujen mausteliemeen. Punajuuretkin toin säilöttäväksi, mutta porkkanat ja lantut jäivät vielä penkkeihinsä.

Sotimisiin maailman valtioilla kuvitelmia biosfäärin kestävyydestä näyttää riittävän. Vararikkovaltio Venäjänkin BKT:sta kaivellaan viimeisetkin kirstunpohjalliset asevarusteluun ja sotaharjoituksiin. Hirmuisia ovat aseet joita nyt se esittelee Zabat-sotaharjoituksessaan jonka aloitti Itämeren alueella. Eivätkä yhtään viisaampia ole länsimaisetkaan toimet kun niidenkin  tulee näyttää tritsojensa kantavuuudet.

Surkea laji, ihminen. Sen suuntaa ei käännä edes omalle ohimolle nostettujen ydinkärkien laukaisuvalmius.
19.8.2017 Tiistai

Punajuuret on nyt keitelty ja purkitettu. Kurkut laitoin suolaveteen yöksi marinoitumaan, huomenna niiden mausteliemet ja purkitus. Puolukat yhä siivoamatta. Satelee vettä, niin ei voi ulkona siivota. Lie tuo joku kuivempikin  päivä tulossa.

Luen kahta kirjaa vuorotellen. Tyranniasta on toinen ja kertauksena taas kerran Maapallo ja me/kasvun rajat. Terveellisiä luettavia näinä rajoittamattomien aivopesuohjelmien aikakautena. Nettiä ja telkkaria vähemmän, uutisiakin tiukan sihdin lävitse silmät sirrillään tiiraillen. Kuulon huononeminenkin on vain hyväksi.
20.9.2017 Keskiviikko

Kun yksilöllä ei ole suuria kerskailunaiheita, rahaa ei valtaa, joiden antamaa ylpeydenroiskintaa mielessään tuntien kerskakuluttelisi päivästä toiseen, voi pieniä ilonaiheita löytää vaikka kesän aherruksen tuloksista, hamsterinhommista. Ja vaikka unista, joita kuin elokuvanauhaa yö toisensa perään jakaa aivan ilmaiseksi.

Ferdando Pessoa: "Ihminen joka osaa kirjoittaa osaa nähdä unensa selkeinä ja kirkkaina, tai hän näkee elämän unena, aineettomana, ja ottaa siitä valokuvia uniensa kameralla johon synkkyyden, hyötymoraalin tai rajoittuneisuuden säteet eivät vaikuta, vaan tallentuvat mustina läikkinä hengen levylle."

21.9.2017 Torstai

Pihaa siivosin, jäi huomiseksikin. Halkopinot ovat nyt paketissa ja harvinaisen suorarivisiä minun latomikseni. Selkä nitkahti.

22.9.2017 Perjantai

Loput siivoilut, ja puolukatkin. Paulus survoi ne hilloksi. Pantu tavaraa kasseihin, että lähdetään koko lauma Unimäkeen. Sinne tullenee muitakin.

Maaseudun tulevaisuudesta lööperiä syöttävän lehden näytenumero tuli tänään. Luin sen, Hesarin ja Kainuun Sanomat. Olisi niin paljon asioita, joihin voisi ottaa kantaa, mutta olen nähnyt sen täysin hyödyttömäksi. Asenneilmasto on hyvää vauhtia vääristymässä vaaralliseen suuntaan kun on niin paljon niitä, joille elämä on "sama se"-asenteella suoritus. Lehtien toimituksetkin (päätoimittajat ja rivi-) joutuvat nekin vain nuoleskelemaan kaiken tietävää lukijakuntaansa vaikka ehkä joillakin omiakin kantoja lienee. "Bio"talouden ympärillä käytävä juttujen rakentelu on hyvä/paha esimerkki.

Mutta nyt lähetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti