perjantai 16. kesäkuuta 2017

Merkintöjä


12.6.2017 Maanantai

Aikainen herätys kaikenlaisten askareiden takia. ½10 mentiin Koutaniemeen. Elias ja W lähtivät mukaan kesähommiin. He maalasivat vajoja, minä korjasin laituria. Kerkesin tehdä myös savustin-grillipaikalle sivupöydän jolle on hyvä nostaa välineitä grillatessa, taikka valmiit ruuat ym. Tein kerralla sen verran ison ja tukevan, että sopii vaikka sian siinä kalttaamaan. Näissäkin askareissa päivä iltaan ehti.

Mitä sitä enää jaksaa tehdä. Lukeakaan. Pesetin pyykkiä koneella ja ripustin ulos kuivumaan sillä on tosi hyvä ilma sellaiseen; lujatuulinen, eikä kai aio yöksikään vaimentua.

13.6.2017 Tiistai

Pojilla "viherpalveluahommia", minulla kaivohuoneen uusiminen. Puutavaraa piti hakea lisää sillä jouduin kuitenkin pakertamaan koko kopperon uusiin puihin. Meni iltakuuteen saakka. Pojat olivat mukana ja tekivät emännän määräämät hommat, myös maalausta oli vielä. Käyvät sitten ensi viikolla maalaamassa myös kaivohuoneen.

Illalla niin väsy, etteipä tässä mitään jaksa. Viestit kulkevat (D).

14.6.2017 Keskiviikko

Ladyn huoneistossa keittiön lattiaan laminaatit. Uudet kalusteet siellä onkin jo asennettu paikoilleen.

Illankynnyksellä Riston sokkelinrappaus.

Myöhemmällä pari-kolmetuntinen puhelu. Kajaanijoen varrella otin lokinpesästä ja hautojan vartijasta valokuvia. Canoniin tuli jokin  vika eikä kamera enää tarkenna. Pahkeinen!

Puolastakin jälleen soitellaan. Sieltä on tullut jo kymmenkunta soittoa, mutta mitähän tapahtuisi, jos niihin alkaisi vastailla? Ainoa, jonka kanssa olen siihen suuntaan tuttavuutta tehnyt, on toimittaja Martti Puukko. Silloin oli hänen nobelisti Wislawa Szymborskasta kirjoittamastaan tekstistä kyse. Tuohonkin puheluun vastaisin automaattisesti, mutta kun aiemmin tuli samasta numerosta oudot tekstarit, niin luultavasti se on hakkerointiyritys. Mitähän hyvää ne minusta kuvittelevat muuta hyötyvänsä kuin digiloiselleen isäntäeläintä?

Nyt jos alan petille, niin lultavasti nukahdan noin ½sekunnissa.

15.6.2017 Torstai

Olipa hyvä uni. Lecasoraa suu täynnä siihen heräsin, ja nauratti.

Lisärappailin Riston sokkelia het uamusta. Pahat siinä olivat railot, mutta nyt kärsii jo katsella. Ehkä se ratkiaa jossakin vaiheessa uudelleen, etten takuuta uskalla tuohon tarjota. Talo liikkuu sillä se on tehty osittain kallion päälle ilman kauttaaltaan olevaa hiekkapatjaa. Yhdestä kohden routa nostaa ja kallion päällä antura lepää järkkymättä. Paha virhe sekin, mutta haepa tekijät vastuuseen. Talo on rakennettu 1950-luvun alussa.

Ladyn huoneiston viimeisestä, remppaamattomasta makkarista tapetin viimeisten riekaleiden repimistä. Sielläkin oli tehty melkoinen töplinki kun oli liimailtu tapetteja päällekäin, välillä niitä on myös maalattu. Yhden seinän alaosan päällysteiden päälle oli vedelty jopa betosisekoitteista tasoitetta. Ärsyttävän työläs, niskaan sattuva juttu, meni koko pv.

Iltahommiin kuului Puutarhurin käyttö Ojavuolla, kompostin mylläystä, polkupyörän huoltoa ja työvälineiden korjailua. Jossain välissä sain tehdyksi ruokiakin. Ja pyykkiäkin pyöri 2 koneellista. Poikien komentaminen ruohonleikkuuseen oli Puutarhurin osa, mutta Paulus varsinkin on aika kuuro kun johonkin komennetaan. P:lla kuten äidilläänkin on kyllä tuo jatkuva yskä rasittavaa. Se vie varmasti voimat ja sitten kaikki hommat kaatuvat yksien harteille. Mutta valittaapa ei uskalla vaikka kuin väsyttäisi. Minähän olen MIES!

Tekstit kulkevat (D).

16.6.2017 Perjantai

Aamusta heti tasoitteet Ladylle. Hikinen homma kun aamuaurinko paistaa juuri sille puolelle taloa. Mutta ei siellä mennyt kuin muutama tunti.

Tultua laitoin kunnolliset sapuskat: lohikeittoa pääruokana.

Nyt on syöty ja alan katsella kamppeita kasaan Unimäkireisssua varten. Kansallispuistossa Tiilikkajärvellä olisi yleinen telttailujuttu la-su. Otan ainakin makuupussin ja teltan mukaan.

On tässä kyllä tuhat tointa tehtävä ennen kuin matkaan pääsen. Pojat komensin jo eteistä siivoamaan ja tiskeistä huolehtimaan. Pitää imuroidakin. Pihamaalla kaikki näyttää pyörremyrskyn siirtelemältä kun eilen oli ne ruohonleikkuutalkoot ja siirtelivät tavaroita, keinuja, kottikärryjä ja polkupyöriä miten sattuu ajoradalle. Mutta lopulta kun asiaa harkitsee, niin ei se kummoinenkaan homma ole siirrellä ne takaisin paikoilleen. Varastorakennusta kyllä kaipaa kun tätä tavaroiden siirtelyä on jatkuvasti.

Menneen viikon kutkuttavin juttu on ollut perusuomalaisten puolueen äkkialasajo, varsinkin yhdenasianmies Halla-ahon kokema takapakki haavelemilleen aikeille vallankaappauksesta. Tosin en niin sinisilmäinen ole, ettäkö uskoisin kaiken olevan sillä mallilla kuin meille käsiokirjoituksen synopsista on esitelty. Myös vallassaolevan hallituksen esiintyminen on ollut hallittua ja harjoiteltua näyttelemistä hyvin pitkälle.

Soinia ja hänen perussuomalais-puolueen rakennustyön hiekkaanvalumista voisi harmitellakin jos ei muistaisi kaikkia Soinin källintekemisiä jne. Enkä minä hänestä ja hänen retoriikastaan ole koskaan hullaantunut, enkä edes tykännyt. Jotenkin sellaista, jota on kyllä vilkkaimmissa miesporukoissa kuullut ihan koko ikänsä ja suorastaan saanut sitä yliannoksen.

Nyt jokatapauksessa lähden tuonne pihamaalle laittamaan paikkoja kuntoon! Sitten parit päivät Unimäkihommia jotka nekin aina tähtäävät yhteiseen hyvään. Jotain pikkuista mukavaa nykäisen yksin itseänikin varten, mutta sepä ei kenenkään venettä keikuta.

Meille kaikille siis tämä kuunneltavaksi: https://www.youtube.com/watch?v=k5UaSSjzUYA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti