lauantai 30. toukokuuta 2015

Toukokuu 2015, 4 viikko

25 pv maanantai

Iltapäivällä olin takaisin Knissa. Peruutin kärryn halkopinojen tykö, kannoin kassit ja likapyykkikorin tupaan. Neljännes ruisleipää jäi vain vkonlopun reissusta tähteeksi.

Huoltomiehen hommiin heti: Pauluksen pyörässä muttereita löysällä, kiristelin ja öljysin ketjut. Huomenna koululla pyöräilypäivä. Gaiuksen pyörässä hankasi lukko takapyörään, korjasin senkin, ja öljyt.

H soitti, aikoi tuoda perjantaina käyttämättömän runkopatjan ja petarin joka oli jäänyt Kuaprolta Kuopion kämpästä. Ja muutakin.

Koululääkärillä ei ole ollut mitään huomautettavaa G:n terveydessä, "jämäkkä kaveri".

Luin uutisen, että kirjailija Johannes Salminen kuoli eilen. Olen lukenut hänen esseitään toisinaan.

26 pv tiistai

Hakkasin pölkyt haloiksi, pinosinkin melkein kaikki.

Trampoliini on aika ruma pihakoriste, mutta pojille tarpeellinen. G "takabäckiä" kuusi volttia, E 16. P ei halua sillä tavalla temppuilla, mutta pelaa musakuulaa ym. toisten kanssa. Jatkuva lasten kilkatus sillä suunnalla. Tuli eräs puhelu illalla myöhällä.

Katsoin Areenalta genrestä poikkeavan trillerin "Hit and Miss" viimeisen jakson joka päättyi oudosti. Jos olisivat muutamia kohtia kuusiosaisessa sarjassa hioneet, niin uskottavakin tarina siitä olisi muodostunut, tappamistalkoissakin vähemmät näytteet olisivat piisanneet. Tällä tavalla levitykseen pikahökäistynä hyvä tarina pilattiin. Päähenkilön kaksinaispersoonallisuus hätkäytti aluksi. Ei se, mitä edusti, vaan se, kuinka se sarjassa tuli esille.

27 pv keskiviikko

Ultrassa 14.20. Esine minä siinä ultralääkärin pöydällä olin. Mutta niinhän se menee, kun satoja ja tuhansia potilaita vuosien varrella limaisella, kylmällä magneettisauvalla työkseen lutraa, että hommasta tulee rutiinia. Asiakkaat ovat vain pölkkyjä joita liukuhihna eteen tuo, niitä pitää käännellä siinä hetki ja panna eteen päin. Empatiatuntemusten kanssa sellaisesta palkkatyöstä ei mitään tule.

Vanhempainyhdistys klo 17 koululla. Jospa sen toiminta tulevana syksynä lähtisi parempaan vauhtiin.

Kirjoitin pitkän kommentin Kemppisen "Kuolleita ajatuksia"-blogikirjoitukseen. Olisi vähempikin riittänyt, tai pitänyt karsia puolet pois. Lopulta jättää julkaistavaksi yksi ainoa lause. Tarkoitukseni oli toistaa totuutta, jota niin harvoin kuitenkin lausutaan, että maapallon biologisen elämän suunnasta tarkasteltuna siihen kuuluva ihmislaji on pelkkä menoerä. Ehkä lisäksi ihmetellä ennenkin ihmeteltyä, että miksi se ei tee asialle mitään vaikka on niin tavattoman vakuuttunut aivojensa ongelmienratkaisukyvyistä.

Soitin PR:lle. Sovittiin, että menen maalaamaan sen Oulujärven rantahuvilan seiniä torstaiksi.

28 pv torstai

Aamulla varhain

Eilisiltana alkoi nenä vuotaa. Niistämiseen piti ottaa harsovaippoja. Muutenkin on kurja olo, mutta koska olen luvannut sen maalaushomman niin mentävä on.

Illalla

Olipa se päivä. Maalasin yhden korkeamman, päivänpolttaman seinän ja sitten pari matalampaa. Myös rantasaunan hirsisen. Väri oli Tikkurilan punamulta.

Olen aika sairas. Kuumettakin ehkä.

Esko soitti. Se oli myös ollut Vesannolla tekemässä pikkuhommia.

Ensihoitoyksikkö kävi Arvon ja Anelman luona, mutta ei sieltä ketään kyytiin  otettu. Ovat puuhastelleet nurmikonmullituksessa, niin olisiko vanhat sydämet oireilleet.

29 pv perjantai

Aivan tajuton romuska. Buranan kanssa tämä menee, mutta vain jokunen tunti kerrallaan. Kävin maksamassa venepaikan ja avainpantin (yht. 65 €). Asensin veneeseen vielä moottorinlukituksen ja pultilla riimun keulaan. Vein veneen peräkärryssä Petäiseniskaan ja valitsin vapaista paikoista nron 150. Ilmoitin sen sitten tekstiviestillä maksunperijälle. Kävin pienen lenkin vesillä, mutta koska on niin kamala olo, ei mikään nyt hotsita. Lukitsin Heimo-sedän Siestan teloillensa. Otin valokuvat, että jos varastaa sen joku, tai särkevät. Kannattaako noin vanhaan (1970-luku) veneeseen vakuutusta ottaa, niin se on toinen juttu. Netin kautta näyttäisi halvin maksavan 20€ ja siinäkin omavastuu 200€.

On se perkelettä nykymeno. Ennen vene vetäistiin pusikkoon tai kylän yhteiselle rantahiekalle, vietiin pyydykset veteen kun huvitti, saatiin kalaa eli ruokaa, mutta maksuja kukaan ei kysellyt. Lapsuudessani ei tainnut edes kalastuksen"hoito"maksua olla? Nyt jo veneen veteen kuljetusmatkalla menee vuoden Kitumarketista hankitun kirjolohiannoksen hinta taskuihin, joidenka olemassaolon funktiosta ei ole tarpeellisuusarviota tehty. Ei edes varkaus-ilkivaltavakuutusta venepaikan hintoihin sisälly. Eikä rantaa vahdi videokamera.

H toi jo iltapvllä sänkytarpeita ja vaikka mitä. Patja tuntuu jämäkältä, mutta niin sen alkuperäisen omistajan, "Kuapron" on pitänyt ajatellakin siinä nukkuakseen. Hänen elopainonsa on nimittäin 170 kg. Tämän patjanhankintajutun takana on tuoreimpiin eduskuntavaaleihin liittyvä tarina.

Laitoin vielä muutamat rivit myöhäistä porkkanaa. Sipuliakin siemenistä kokeilen.

Puutarhurin veli toi Volvonsa säilytykseen. Lähti vaimonsa kera lentäen Kroatiaan viikon lomalle.

Minä en jaksa tehdä enää mitään.

30 pv lauantai

Jo joutui armas aika... Onkohan  milloinka ollut viimeksi sellainen yönseutu kuin nyt? Kuume käväisi yli neljässäkymmenessä. Hourinut olen ja huuhaillut pitkin huoneita, ulkonakin alasti käynyt etsimässä kakkosnelosta tueksi, koska "kirjahylly kaatuu päälle". Irtokoiria hätistellyt ja höpöttänyt älyttömiä. Äidille mukamas soittanut, ja muistanut vanhan numeron joka nytkin tulee mieleeni: 971-42 42 98. Osan koohoiluistani muistan, mutta luulin niitä unennäöksi. Kun kuume alkoi hellittää, tuli hirveä päänsärky. Todistustenjakoon koululle en voinut tietenkään lähteä.

Nyt illalla, alituisten nukahtelujen ja muutamien aspiriinien jälkeen päänsärkykin on hellittänyt, muuten olo on vetämätön. Hikeä tihkuu huokosista, sairaus valuu pois kuin paha uni.

Ekaluokkalainen G sai 40 euron MLL-stipendin ja sanallisen arvion mukaan ysi-kymppipainotteisen todistuksen! Perustelut olivat mieltäylentäviä. Paras se, kun poikaa sanotaan avuliaaksi, auttavaiseksi ja ystävälliseksi muita kohtaan. Neljäsluokkalainen P sai käytöksestä ja englannista kympin ja muut numerot ysejä ja kaseja. Seiskaluokkalainen E oli luokkansa paras kolmine kymppeineen (keskiarvo 8,9). Kuka nämä pojat on kasvattanut kun täällä kotona on vain pahakurisia, keskenkasvuisia aikuisia?

31 pv sunnuntai

Heräsin ½8. Nyt olo on jo melko tavallinen, vain nenä niiskuttaa ja kurkkua yskä kaivelee. Mietin, lähdenkö Unimäkeen tekemään kasvimaan valmiiksi. Huomenna ja keskiviikkona on G:lla oikomishammaslääkäri rautojen asennuksineen. Lupasin tehdä myös seulan PR:lle joka tuo tekotarpeet huomenna.

Hesarissa ensimmäisiä propagandakirjoituksia biomassan ja turvetuotannon lisäämisinnosta uuden poliittisen suuntauksen mukaisesti. Mikä lie luonnovarakeskuksen ja ympäristökeskuksen fuusioaikeidenkin takana? Yksikään pääkirjoitustoimittaja ei tule ottamaan kantaa näistä näkökohdista käsin, ulkopolitiikalla ja taloudella niissä vain brassaillaan. Niin kuin nyt Kari Huhtakin vaikka kauas katsomiseen kehottaakin. Hän tarkoittanee ohjuksenkantamia, ei sitä, mitä tarkoittaa, kun metsistä kannetaan kaikki vihreä polttouuneihin ja biomassakattiloihin. Pitänee ruveta leikkaamaan niitä talteen ja katsoa, mihin neljässä vuodessa on päästy.

Tuskin katsoi yksikään kepu-, persu- tai kokkaripoliitikko elisiltaistakaan luontodokumenttia, jossa kerrottiin vanhojen kuusivaltaisten metsien häviämisestä johtuva jäärien kantojen olemattomiin hiipuminen. Nehän ovat niitä kaiken maailman "tupajumeja vain", josta asiantuntemattomasta mielipiteestä Sauli Niinistön kohdalla säilyy mielessäni pitkä miinus. Siis menoerälaji me ollaan vain, uskokaa pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti